DE SCHOOLUREN

Maandag            8.30 uur-12.10 uur en 13.30 uur-15.30 uur
Dinsdag              8.30 uur-12.10 uur en 13.30 uur-15.30 uur
Woensdag          8.30 uur-12.10 uur
Donderdag         8.30 uur-12.10 uur en 13.30 uur-15.30 uur
Vrijdag                8.30 uur-12.10 uur en 13.30 uur-15.30 uur

OPVANG

Er is ochtendopvang vanaf 7.00 uur en avondopvang tot 18.00 uur. Om 15.30 uur gaan we naar buiten, de kinderen spelen tot hun ouders hen komen halen. Wij houden toezicht tot 15.45 uur en de persoon van de avondopvang neemt dan over.
Op woensdagmiddag is er geen opvang voorzien.

OCHTENDRITUEEL / ONTVANGST VAN HET KIND

De kinderen zijn welkom op de speelplaats. Om 8.15 uur is de juf aanwezig. Als de kinderen op school aankomen, mogen ze hun schooltas leegmaken. Eten en eventueel drank voor de voormiddag leggen ze in bak of koelkast, idem voor de namiddag. Boterhammen leggen ze ook in de koelkast.
Het heen-en-weermapje gaat in het groene bakje naast de tafel (= brievenbus van de juf).
Om 8.30 uur gaat de bel en gaan alle kinderen op de maantjes staan.
De juf begroet de kinderen.

DE TUSSENDOORTJES

De jongste kleuters brengen fruit mee van thuis dat geschild is of de juf schilt het voor de kinderen. De oudste kinderen worden gestimuleerd mee te helpen tijdens het afwassen.

 • Voormiddag: de kinderen brengen iets gezond mee (boterham, yoghurt, fruit, rozijnen, groente, nootjes,…)
 • Namiddag: een gezond tussendoortje of een koek.
 • Drank: zorg voor een goed sluitende hervulbare fles met water. We drinken enkel zuiver water (geen frisdranken of toegevoegde smaken). 
 • Opvang: voor kinderen die in de opvang blijven is het fijn als er nog een extra tussendoortje in de boekentas zit (koekje, boterham, yoghurt…)

HET MIDDAGMAAL

Om 12.10 uur kunnen de kinderen een warme maaltijd eten op school of ze eten boterhammen van thuis. De kinderen drinken ’s middags water bij hun warme maaltijd, wie wil kan ook soep drinken. 

Kinderen die naar huis gaan om te eten worden om 13.30 uur terug op school verwacht. 

Om praktische redenen vragen we om één keuze te maken voor het volledige schooljaar. Bij ziekte bel je de warme maaltijd voor 8.30 uur af via het secretariaat. 

EEN VLOTTE OVERGANG

 • Gelieve alles te naamtekenen of het symbool van je kleuter erop te schrijven!
 • Wij hebben graag dat de kinderen op tijd naar school komen, dan mist je kind niets en is het mee van bij het begin. Zo wordt ook zijn of haar structuur niet overhoop gehaald.
 • Ons doel is dat kinderen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen uitvoeren, dus is het voor je kind handig om hen kleren en schoenen aan te trekken die ze zoveel mogelijk zelfstandig kunnen aan- en uitdoen.
 • Het is ook handig als je kind een schooltas heeft die het zelfstandig kan openen en sluiten, dan kunnen ze alles veel vlugger en zelfstandig doen en dan voelt het zich groot.
 • Gelieve zorg te dragen voor het heen-en-weermapje want het is zeer vervelend voor je kind als het mapje verloren is of stuk is. Dit mapje gebruiken we de hele tijd in de kleuterklas van Mullem.
 • Breng vooraf een bezoekje aan de klas, zodat de omgeving, de juf en de kinderen niet onbekend zijn.
 • Het is voor je kind aangenaam als de eerste dag in de kleuterklas niet te lang duurt. Als je in de mogelijkheid bent, begin dan met een halve dag. Je kind krijgt dan vlug het vertrouwen dat je het komt halen. Dit bespaart je kind vaak heel veel verdriet.
 • Geef je kind voldoende verse kledij mee, een ongelukje is gauw gebeurd.
 • Als je kind een luier draagt: mag ik zo vrij zijn te vragen je kind een gewone luier aan te doen en geen luierbroek?
 • Doe je kind broekjes aan die het gemakkelijk zelfstandig kan uit- en aandoen, dan kan het vlugger alleen naar het toilet. Bretellen en broeksriemen zijn niet handig voor je kleuter.
 • Maak het afscheid kort, ook al weent het. Hoe langer een afscheid duurt, hoe moeilijker voor je kleuter. Meestal is zijn/haar verdriet vlug over eens het in de klas is