DE SCHOOLUREN

Maandag            8.35 uur-12.20 uur en 13.50 uur-15.35 uur
Dinsdag              8.35 uur-12.20 uur en 13.50 uur-15.35 uur
Woensdag          8.35 uur-12.20 uur
Donderdag         8.35 uur-12.20 uur en 13.50 uur-15.35 uur
Vrijdag                8.35 uur-12.20 uur en 13.50 uur-15.35 uur

OPVANG

Er is ochtendopvang vanaf 7.00 uur en avondopvang tot 18.00 uur. Om 15.35 uur gaan we naar buiten, de kinderen spelen tot hun ouders hen komen halen. Wij houden toezicht tot 15.50 uur en de persoon van de avondopvang neemt dan over.
Op woensdagmiddag is er geen opvang voorzien.

OCHTENDRITUEEL / ONTVANGST VAN HET KIND

De kinderen zijn welkom op de speelplaats. Om 8.20 uur is de juf aanwezig. Als de kinderen op school aankomen, mogen ze hun schooltas leegmaken.Eten en eventueel drank voor de voormiddag leggen ze in bak of koelkast, idem voor de namiddag. Boterhammen leggen ze ook in de koelkast.
Het heen-en-weermapje gaat in het groene bakje naast de tafel             (= brievenbus van de juf).
Om 8.35 uur gaat de bel en gaan alle kinderen op de maantjes staan.
De juf begroet de kinderen.

DE TUSSENDOORTJES

De kinderen eten in de voormiddag en de namiddag allemaal samen aan de tafel.
De juf zet het meegebrachte eten klaar op de tafel. De kinderen nemen elk om beurt hun eten en gaan plaatsnemen aan de tafel.
De jongste kleuters brengen fruit mee van thuis dat geschild is of de juf schilt het voor de kinderen.
De oudste kinderen worden ook gestimuleerd mee te helpen tijdens het afwassen.

  • Voormiddag: de kinderen brengen iets gezond mee (boterham, yoghurt, fruit, rozijnen, groente, nootjes,…)
  • Namiddag: het mag ook iets gezond zijn, maar het mag ook een koek zijn.
  • Drank: Alle kinderen mogen water drinken uit een beker van de klas in de voormiddag en namiddag tijdens het eetmoment. Wie tussendoor nog dorst heeft, mag drinken uit een beker aan de kraan.

De kinderen die water van thuis meebrengen, brengen dit mee in een hervulbare fles.

HET MIDDAGMAAL

Om 12.20 uur kunnen de kinderen een warme maaltijd eten op school of boterhammen.

Wie op school warm blijft eten, bestelt dit voor een hele maand. Bij ziekte wordt de maaltijd voor 8.35 uur best afgebeld. Indien dit niet gebeurt, wordt deze aangerekend. De kinderen drinken ’s middags water bij hun warme maaltijd.
Wie boterhammen meebrengt, mag ook een drankje van thuis meebrengen. De kleuters die boterhammen eten op school worden gestimuleerd om hun boterhammen allemaal op te eten. Wanneer dit niet lukt, gooien we de boterhammen niet weg. Zo heeft u een zicht op wat je kleuter eet.

Wie naar huis wenst te gaan om te eten, kan dit ook.
De middagjuf komt van 12.20 uur tot 13.50 uur.

EEN VLOTTE OVERGANG

  • Gelieve alles te naamtekenen of het symbool van je kleuter erop te schrijven!
  • Wij hebben graag dat de kinderen op tijd naar school komen, dan mist je kind niets en is het mee van bij het begin. Zo wordt ook zijn of haar structuur niet overhoop gehaald.
  • Ons doel is dat kinderen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen uitvoeren, dus is het voor je kind handig om hen kleren en schoenen aan te trekken die ze zoveel mogelijk zelfstandig kunnen aan- en uitdoen.
  • Het is ook handig als je kind een schooltas heeft die het zelfstandig kan openen en sluiten, dan kunnen ze alles veel vlugger en zelfstandig doen en dan voelt het zich groot.
  • Gelieve zorg te dragen voor het heen-en-weermapje want het is zeer vervelend voor je kind als het mapje verloren is of stuk is. Dit mapje gebruiken we de hele tijd in de kleuterklas van Mullem.
  • Breng vooraf een bezoekje aan de klas, zodat de omgeving, de juf en de kinderen niet onbekend zijn.
  • Het is voor je kind aangenaam als de eerste dag in de kleuterklas niet te lang duurt. Als je in de mogelijkheid bent, begin dan met een halve dag. Je kind krijgt dan vlug het vertrouwen dat je het komt halen. Dit bespaart je kind vaak heel veel verdriet.
  • Geef je kind voldoende verse kledij mee, een ongelukje is gauw gebeurd.
  • Als je kind een luier draagt: mag ik zo vrij zijn te vragen je kind een gewone luier aan te doen en geen luierbroek?
  • Doe je kind broekjes aan die het gemakkelijk zelfstandig kan uit- en aandoen, dan kan het vlugger alleen naar het toilet. Bretellen en broeksriemen zijn niet handig voor je kleuter.
  • Maak het afscheid kort, ook al weent het. Hoe langer een afscheid duurt, hoe moeilijker voor je kleuter. Meestal is zijn/haar verdriet vlug over eens het in de klas is