Het kenteken
Alle kinderen van de klas krijgen een kenteken als ze de eerste dag naar school komen. Dit kenteken gebruiken wij de hele tijd in de kleuterklas. Naast dit kenteken schrijven wij de naam van het kind in drukletters en schrijfletters. Op deze manier komt het kind in contact met verschillende schrijfwijzen van letters en het herkennen van letters.
Dit kenteken gebruiken wij en de kinderen: we hangen dit aan de kapstok, in de kastjes waar hun schooltas staat, in de kast met de werkjes die zij hebben gemaakt.
Als ouder kan je dit ook gebruiken om hun spullen te naamtekenen.
Het heen-en-weermapje
Alle kinderen krijgen een heen-en-weermapje. In dit mapje stoppen wij de brieven die voor jullie zijn en kunnen jullie de brieven erin stoppen die voor ons bedoeld zijn.
Extra ondersteuning & turnen
Juf Kathy staat er niet alleen voor. Regelmatig is er een extra juf op school die ondersteunt in de klas (individueel of in groep). Op dinsdagnamiddag komt de turnleerkracht en is de klasjuf vrij voor overleg met haar collega's.
Verjaardag vieren
Wie jarig is, wordt uitgebreid gevierd. Wij vragen om de traktatie zo sober mogelijk te houden en zeker geen snoep en geen individuele geschenkjes mee te geven. Enkele suggesties: een cake, een ijsje, een stuk fruit, een koek, een boekje voor de klasbibliotheek, een spelletje voor in de klas, ... Het verjaardagsritueel voor de kinderen in de klas is veel belangrijker dan het geschenkje.
Snotneusjes
Je hoeft je kinderen geen zakdoek van stof mee te geven, want deze gaan vaak verloren. Je kind mag wel 1 doos papieren zakdoekjes meebrengen, want deze gebruiken wij de hele dag door in de klas. Als alle dozen op zijn, laten wij dit weten via het heen-en-weermapje.
Schoenen
Op vrijdagnamiddag (of woensdagvoormiddag) gaan we regelmatig wandelen. Bij modderweer vragen we om oude schoenen of laarzen mee te geven en gepaste kledij aan te trekken die dag. Als het regent gaan we niet wandelen.
Bij ongevallen
Als er iets ernstigs zou gebeuren met je kind hebben we de gewoonte eerst de ouders te verwittigen en in overleg met hun bespreek ik wat er moet gebeuren:
-
Moet het kind naar het ziekenhuis?
-
Komt de ouder het kind liever zelf ophalen?