HET KENTEKEN

Alle kinderen van de klas krijgen een kenteken  als ze de eerste dag naar school komen. Dit kenteken gebruiken wij de hele tijd in de kleuterklas. Naast dit kenteken schrijven wij de naam van het kind in drukletters en schrijfletters. Op deze manier komt het kind in contact met verschillende schrijfwijzen van letters en  het herkennen van letters.

Dit kenteken gebruiken wij en de kinderen: we hangen dit aan de kapstok, in de kastjes waar hun schooltas staat, in de kast met de werkjes die zij hebben gemaakt.

Als ouder kan je dit ook gebruiken om hun spullen te naamtekenen.

HET HEEN-EN-WEERMAPJE

Alle kinderen krijgen een heen-en-weermapje. In dit mapje stoppen wij de brieven die voor jullie zijn en kunnen jullie de brieven erin stoppen die voor ons bedoeld zijn.

EXTRA ONDERSTEUNING & TURNEN

Eén namiddag komt de turnjuf en gaat juf Kathy naar KBO Volkegem (De Sterrenkijker).
Woensdag en donderdagvoormiddag krijgt juf Kathy ondersteuning van een andere juf.

VERJAARDAG VIEREN

Wie jarig is, wordt uitgebreid gevierd. Wij vragen om de traktatie zo sober mogelijk te houden en zeker geen snoep en geen individuele geschenkjes mee te geven. Enkele suggesties: een cake, een ijsje, een stuk fruit, een koek, een boekje voor de klasbibliotheek, een spelletje voor in de klas,… Het verjaardagsritueel voor de kinderen in de klas is veel belangrijker dan het geschenkje.

SNOTNEUSJES

Je hoeft je kind geen zakdoek van stof mee te geven, want deze gaan vaak verloren. Je kind mag wel 1 doos papieren zakdoekjes meebrengen, want deze gebruiken wij de hele dag door in de klas. Als alle dozen op zijn, laten wij dit weten via het heen-en-weermapje

SCHOENEN

In de klas dragen we pantoffels in de winter, dus je kind mag 1 paar pantoffels meebrengen naar de klas die het zelf kan aandoen en die in de klas mag blijven (vanaf oktober).

Wandelen op vrijdagnamiddag (of woensdagvoormiddag): bij modderweer vraag ik om oudere schoenen aan te doen of laarzen en gepaste kledij. Als het regent gaan we niet wandelen.

BIJ ONGEVALLEN

Als er iets ernstig zou gebeuren met je kind hebben we de gewoonte eerst de ouders te verwittigen en in overleg met hen bespreek ik wat er moet gebeuren:

  • Moet het kind naar het ziekenhuis?
  • Komt de ouder het kind liever zelf ophalen?

TIJDSCHRIFTEN

Op school heb je de gelegenheid om jaarabonnement te nemen op Dopido, Doremi,… Dit is volledig vrijblijvend. Met dit tijdschrift wordt niet gewerkt in de klas.